İzmir,  TÜRKİYE

Karaburun Sahilleri

İzmir’den Çeşme’ye doğru akan turist kafilesinin çoğu zaman es geçtiği Karaburun yarımadası, İzmir’in en sakin sahillerini barındırıyor. Kalabalık beach club yerine sakin koyları seviyorsanız Karaburun’a da bayılacaksınız.

Karaburun ve Mordoğan kent merkezleri Karaburun Yarımadası’nın körfeze bakan doğu yakasında. Rüzgar ve dalganın daha az olduğu bu tarafta deniz de hem dalgasız hem berrak. Bu sebeple biz de yarımadanın doğu kıyısını boydan boya gezerek güzel sahilleri ve koyları keşfettik.

İzmir’deki diğer sahilleri de keşfetmek istiyorsanız İzmir’in Sakin Koyları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Manal Koyu

Virajlı Karaburun yollarında giderken ilk durağımız Mordoğan’a bağlı Manal Koyu. Daha çok civardaki yazlık ev sahiplerinin kullandığı sahil oldukça dar ve taşlık. Ancak açık denizden korunaklı olduğu için çarşaf gibi diye tabir edebileceğimiz bir denizi var. Küçük ve yetersiz bir işletme olsa da kendi eşyalarınızla gelip rahatça keyif sürebileceğiniz bir sahil olarak görülebilir. Akşam saatlerinde daha kalabalık olabileceği için Manal Koyu’na sabah saatlerinde uğramanızı öneririz.

Manal Koyu – Karaburun / Mordoğan

Mordoğan Kocakum Plajı

Yola devam edince Mordoğan çıkıyor karşınıza. Küçük, sevimli, sakin bir kasaba olan Mordoğan’ın merkezindeki Kocakum Plajı’ndan da denize girebilirsiniz, oldukça temiz görünüyordu. Biz Mordoğan’da yürüyüş yapıp, dondurmamızı yiyip, methini duyduğumuz Ayıbalığı Koyu’na doğru yola devam ediyoruz.

Kocakum Plajı – Mordoğan

Ayıbalığı Koyu

Mordoğan’da öğlenden önce Ayıbalığı Koyu’na uğruyoruz. Gerçekten görüntü muhteşem, yüzmesi de çok keyifli. Pırıl pırıl, berrak, balık dolu bir denizle karşılaşıyoruz. Burada denize falezlerden atlanıp tekrar tırmanılıyormuş. Bir diğer alternatif de koyun kenarındaki tesisler. Bizim gittiğimiz tesisin önündeki sahil şeridi oldukça dar ve taşlık. İster sahile kendi sandalyenizi, havlunuzu atabilir, isterseniz tesisten faydalanabilirsiniz. Saatler öğlene yaklaşınca kalabalık artıyor, biz de tekrar yola koyuluyoruz.

Ayıbalığı Koyu – Mordoğan

Kaynarpınar

Kaynarpınar, minik bir sahili olan Karaburun beldesi. Buradaki Çınaraltı Cafe’de limonata, kahve içip dinleniyor ve sonra tekrar denize koşuyoruz. Kaynarpınar sahilinde tesis mevcut değil. Çakıllı, küçük sahilinden kendi imkanlarınızla denize girebilirsiniz, şanlıysanız büyük ağacın altında bir gölge de bulabilirsiniz. Deniz yine temiz ve berrak. Yalnız girdikten bir süre sonra vücudumuza nokta nokta bir şeylerin battığını hissedip çıkıyoruz. Her zaman bu bölgede olan bir şey mi yoksa bizim şansımıza mı denk geldi bilemiyoruz 🙂

Kaynarpınar – Karaburun

Boyabağı Koyu

Sıradaki hedefimiz Boyabağı Koyu. Koya ulaşabilmek için önce toprak bir yoldan geçip aracımızı güç bela park ettik. Koya inerken aracınızın altı alçaksa, arabayı yukarıda yol ayrımında bırakmanız mümkün. Biz de arabayı yol ayrımında bıraktıktan sonra bir süre ormanın içinden yokuş aşağı yürüyerek sahile ulaştık. Burası hem bir kamp alanı hem de yiyecek içecek hizmeti sunan bir tesis. Öğle yemeğimizi buradaki zeytinyağlı yemek alternatifleri ile değerlendirdik ve oldukça memnun kaldık. Denizin içi yer yer taşlık, yer yer kumluk. Kumluk olan sığ kısmında voleybol oynayarak yediklerimizi erittik. Tesisten ve denizden çok memnun kaldık. Diğerleri kadar balık dolu olmasa da berrak ve keyifliydi. Bir gün kamp için de değerlendirmek düşüncesiyle buradan da ayrıldık.

Boyabağı Koyu – Karaburun

Olcabük

Sıradaki hedefimiz sakinlik isteyenler için bire bir. Yolu bozuk olduğu ve tesis olmadığı için daha az rağbet gören koylardan biri olan Olcabük’teyiz. Taşlık sahili ve tertemiz denizi olan küçük bir koy Olcabük ama gerçek yüzünü suya girip yüzlerce balıkla birlikte yüzerken gösteriyor. Şnorkelle su altını izlemeyi sevenlere tavsiye edebileceğimiz bir koy burası.

Olcabük Plajı – Karaburun

İncirlikoy Plajı

Son durağımız Karaburun merkeze 5 dakika uzaklıktaki İncirlikoy Plajı. Kayalıklar arasında küçük bir kumsal ve arkasında belediye işlettiği için uygun fiyatlı olan bir tesisten oluşuyor. İşletme temiz ve personel yardımsever. Görece biraz daha kalabalık olsa da denizi yine muhteşem, berrak ve bol balıklı. Birkaç saat geçirip, bir şeyler içip günün yorgunluğunu atmak için bire bir.

İncirlikoy – Karaburun

Yola devam edip Karaburun merkezine varıyoruz ve sahilinde sıra sıra dizilmiş balık restoranlarından birinde yemeğimizi yiyoruz ve Karaburun’u keşfettiğimiz günü de sonlandırıyoruz. Karaburun gerçekten Türkiye’de denize girmekten en çok keyif aldığımız yerlerden biri oldu. Hem pırıl pırıl, serin, berrak denizi, hem sakinliği, hem de zengin su altı yaşamıyla tavsiye edebileceğimiz bir yer.

İzmir’deki diğer sahilleri de keşfetmek istiyorsanız İzmir’in Sakin Koyları sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir